Горещи новини

YouTube: или плащаш, или гледаш реклами

-20:32-Razloginfo.com

През юни тази година YouTube обяви, че лека полека ще забрани ползването на AdBlock или други подобни приложения за блокиране на реклами в рамките на видео платформата.През последните седмици инициативата изглежда достигна и до България, като много потребители започнаха да виждат известия, че YouTube забранява AdBlock, но въпреки това видеата оставаха достъпни.

Малко след това YouTube започна да показва и следващо съобщение, което ни казва, че можем да изгледаме само още три видеа при активен AdBlock, преди платформата да блокира напълно достъпа ни до видео съдържание.

Снимка 640252

Източник: YouTube

Последното известие отбелязва, че „рекламните блокери нарушават Общите условия на YouTube“ и призовава потребителите или да разрешат реклами в YouTube, или да се абонират за YouTube Premium.

Според The Verge забраната за ползване на AdBlock не се появява при всички потребители и някои все още могат да продължат да гледат видеа, без да махат AdBlock.

В същото време обаче AdBlock изглежда не се отказва от амбицията си да осигурява на всички нас възможност да гледаме видеа без реклами.

Снимка 640253

Източник: YouTube

„Най-важното е, че знаем колко е важно за нашите потребители да имат безплатен достъп до изживяване в YouTube без реклами“, се казва в публикация в блога на Adblock Plus от 13 октомври.

От друга страна Google се надява, че нежеланието ни да гледаме реклами ще подтикне все повече потребители да преминат към YouTube Premium, който в момента струва 10.99 лева на месец.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!