Горещи новини

Viber: Новата политика на WhatsApp застрашава тайната на кореспонденцията

-11:02-Razloginfo.com

Ръководството на месинджъра Viber смята, че последната актуализация на условията за ползване на WhatsApp са опасни за конфиденциалността на потребителите. Клиентите на платформата се „превръщат в стока”, която Facebook ще продава, се казва в съобщение на Viber.

WhatsApp промени условията в споразумението за ползване и задължи всички свои клиенти да споделят данните си с Facebook. По този начин компанията ще получи информация за телефонните номера, транзакциите и IP адресите на потребителите. По-късно от компанията заявиха, че новата политика за конфиденциалност не позволява на Facebook да получава достъп до преписката и списъка с контактите на потребителите.

Ръководството на компания Rakuten Viber смята, че актуализирането на условията за ползване на WhatsApp е опасно за конфиденциалността на потребителите. Ако преди потребителите на WhatsApp имаха право да не съобщават телефонния си номер на Facebook, в бъдеще това ще стане задължително условие за ползването на месинджъра. Потребителят трябва да даде съгласието си, че приема новите условия, в рамките на 30 дни. В противен случай достъпът до акаунта им ще бъде прекратен.Тъй като Facebook и WhatsApp сега стават едно цяло, от Viber смятат, че потребителските данни ще бъдат монетизирани повече от всякога.

„От клиент на месинджъра потребителят се превръща в стока, която Facebook продава на рекламодателите. Това трябва да бъде сигнал за тревога за всички, които държат на конфиденциалността”, смятат от компанията.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!