Горещи новини

TikTok направи Васко Жабата с ретрото „Комбайна вършачка“ световен хит

| 18:48
Стоп кадър: TikTok
Васко Жабата и Цеца Меца-та вече са не просто част от българска ретро песен, а тренд в TikTok. В платформата, където се споделят видеоклипове, произведението на оркестър „Камчия“ набра милиони гледания и коментари.Песента „Комбайна – вършачка“ на неособено популярния оркестър съществува от няколко десетилетия. Качена е в мрежата преди 8 години, но интересът към нея е мижав. Съвсем случайно обаче парчето попада в TikTok.Бързо напуска пределите на България и завладява Сърбия, Северна Македония, Албания и Хърватия. Освен Загреб и Белград, София също пее.

„Има песни, които звучат еднакво добре във всички периоди, но просто не им е дошло времето. Вие знаете за една Шушана например, която стана международен хит преди 2-3 години, тя е била стара еврейска песен от 60-те години“, коментира журналистът Патриция Кирилова.

Въпреки че песента е от около 20 години, само за няколко месеца прави близо 4 млн. гледания в най-голямата платформа за видео споделяния.

Не липсват и нови аранжименти.

„Виждал съм доста по-тъпи неща в TikTok!“, „Нищо не мисля за песента! Няма какво, тя се слуша и се купонясва на нея“, „Ето – една песен може да ни обедини, защо пък и ние да не можем да мислим правилно“ – това са част от коментарите на хората, запознати с хита.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!