Горещи новини

Tesla изтегля за ремонт близо половин милион Model 3 и Model S

-15:19-Razloginfo.com

Tesla предприема доброволно връщане за ремонт на близо половин милион автомобила заради потенциални проблеми. Замяната засяга Model 3 електромобили произведени между 2017 и 2020, както и определени бройки Model S.Що се отнася до Model 3 изглежда е възможно отварянето и затварянето на багажника да доведе до проблем със секцията за кабела към задната камера. Това може да причини неочаквано падане на камерата. Проблемът при Model S е по-сериозен, като потенциално може да доведе до отварянето на предния багажник.

Засегнати са общо 475 318 автомобила, включително 356 309 Model 3 и 119 109 Model S. От Tesla отчитат, че едва 1% от Model 3 ще проявят проблема спрямо 14% при Model S. При Model S проблемът може да доведе до ограничаване на зрителното поле на шофьора ако багажникът се отвори по време на движение.

Според Tesla дефектът може да бъде отстранен само чрез смяна на позицията на заключващия механизъм. Това може да бъде извършено и в сервизен център на компанията. На проблемните Model 3 е необходимо монтирането на нови обшивки за кабелите и протектор. Това ще стане безплатно за собствениците.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!