Горещи новини

Tри нови спирки по маршрута на Родопската теснолинейка

-16:02-Razloginfo.com

БДЖ открива три допълнителни спирки по маршрута на Родопската теснолинейка. Спирка Стоян Митов ще увековечи паметта на човека, проектирал жп линията, точно 100 години след началото на това велико дело. Тя се намира между спирка Света Петка и най-високата гара на Балканите – Аврамово, в живописна дива местност.

Другата нова спирка е Якорудска минерална баня, с която очакваме да се подобрят възможностите за пътуване до минералните баня и плаж, както и до близко разположения хотел. Те се намират на 3 км от град Якоруда, докъдето достъпът пеша е неудобен, тъй като трябва да се ходи по натоварения главен път Велинград-Разлог. В допълнение, спирка Пампорово вече ще носи цялото име на своя създател и ще се казва Лазар Пампоров.Другото важно за новото разписание е, че се подобрява връзката за София от първия влак Добринище-Септември – “Рила”, заминаващ в 05:35 ч. и преминаващ през Велинград в 08:48 ч. Досега от него връзката за столицата беше с едночасов престой в Септември, а сега ще бъде веднага. В допълнение, връзката на вечерния влак в 18:05 ч. от Добринище за Пазарджик, Пловдив и оттам за Варна вече ще бъде и за Русе, Велико Търново, Плевен и др.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!