Горещи новини

SpaceX изстреля товарна мисия към МКС

-17:52-Razloginfo.com

Товарният кораб „Дракон“ на частната компания SpaceX бе изстрелян с ракета-носител Falcon 9 към Международната космическа станция (МКС). Стартът бе реализиран от космическия център „Кенеди“ в щата Флорида, съобщи НАСА, която предаваше директно на сайта си началото на мисията.Ускорителят на първата степен на Falcon 9 се върна на Земята, както беше планирано. Това беше шестото изстрелване и кацане за бустера, според описанието на мисията на SpaceX.

Плановете предвиждат „Дракон“ да се скачи с МКС на 23 март, събота.

Корабът ще остави на орбиталната станция около три тона товари, сред които хранителни запаси и оборудване, предназначено за научни експерименти.

Доставки на МКС се осъществяват от корабите „Дракон“ на „Спейс Екс“, както и „Сигнус“ на корпорацията „Нортроп Груман“. Русия ползва своя апарат „Прогрес“.

„Дракон“ е единственото товарно превозно средство, което в момента може да издържи повторно влизане през земната атмосфера и следователно се използва за връщане на редица изследователски материали и други използвани предмети от космическата станция.

От SpaceX се хвалят, че това е юбилейната им 30-та товарна мисия към МКС.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!