Горещи новини

Samsung се надява да изкопира мозъка в мрежи с 3D чипове

-9:47-Razloginfo.com

В Samsung смятат, че има по-добър начин за разработване на чипове, подобни на мозъка: като се заемат съществуващите мозъчни структури.Технологичната фирма е предложила метод, който да „копира и постави“ карта на окабеляването на мозъчния неврон в 3D невроморфни чипове.

Подходът ще разчита на масив от наноелектроди, който влиза в големи обеми неврони, за да записва както мястото на свързване на невроните, така и силата на тези връзки.

Можете да копирате тези данни и да ги „поставите“ в 3D мрежа от твърда памет, независимо дали е флаш памет за съхранение или модерна памет като резистивна RAM.

Всяка единица памет ще има проводимост, която отразява силата на всяка невронна връзка в картата. Резултатът ще бъде ефективно завръщане към „обратния инженеринг на мозъка“, както първоначално искаха учените, казват от Samsung.

Този ход може да служи като „пряк път“ към системите с изкуствен интелект, които се държат като истински мозъци, включително гъвкавостта да се научат нови концепции и да се адаптират към променящите се условия.

Според изследователите може дори да видите напълно автономни машини с истинско познание.

Има обаче ярък проблем със сложността. Тъй като човешкият мозък има приблизително 100 милиарда неврони с хиляда пъти повече синаптични връзки, идеалният невроморфен чип ще се нуждае от около 100 трилиона единици памет.

Това очевидно е трудно предизвикателство за всяка компания и това не включва кода, необходим за работата на този виртуален мозък. Samsung може да е отворил врата за човешки изкуствен интелект, но може да отнеме много време, преди някой да влезе през нея.

Източник: megavselena.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!