Горещи новини

Renault планира милиарди печалба от рециклиране на автомобили

| 18:10

Френският автомобилен производител Renault създаде отделна компания, която ще осъществява производство със затворен цикъл. Новата фирма, наречена The Future is NEUTRAL, ще рециклира стари автомобили и ще използва повторно части, получени от тях. Според предварителните оценки, компанията ще може да печели около 2,2 милиарда долара всяка година от ново производство.

Концернът вижда трансформацията на автомобилната индустрия в екологично неутрален бизнес като основна цел на новото начинание. Според експертите на френската марка, съвременните автомобили са съставени 85% от части, които са подходящи за рециклиране.

Французите посочват, че само в ЕС всяка година по пътищата излизат около 11 милиона автомобила. Всеки от тях може да се използва повторно, като по този начин се намаляват щетите, причинени на околната среда. Компанията планира да рециклиран и автомобилни батерии, като говорим както за правилната преработка, така и за пускането на нови части.

В автомобилния сектор първият недостатъчно експлоатиран ресурс е самата кола – заяви Жан-Филип Баш, главен изпълнителен директор на The Future Is NEUTRAL. – Този нов субект има за цел да тласне автомобилната индустрия към неутралност на ресурсите, извличайки от всяко превозно средство възможно най-голямото количество материал, необходим за производството на нов модел.“

Този проект е наистина уникален – към днешна дата нито един автомобилен производител не се занимава с рециклиран ето на стари автомобили. Повечето от тях се изпращат или на депата, или за резервни части. А в Америка някои излезли от експлоатация автомобили се продават за по-нататъшна експлоатация в страни от Третия свят. Ние правим още една стъпка в нашия исторически ангажимент към кръговата икономика – каза изпълнителният директор на Renault Group – Лука де Мео. – Нашата амбиция е да пренесем рециклиран ето в нова ера и да станем европейски лидер в автомобилната кръгова икономика.“

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!