| Home | Catalogue | Forums | Legends | Bus station | Map of Razlog | Add site | Photogallery | Advertisement | Contacts |
Razloginfo.com Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина: Ученици от СУ "Бр. Каназиреви" участват в проект <br>


Новина: Ученици от СУ "Бр. Каназиреви" участват в проект

(Категория: e107 welcome message)
Публикувано от e107
вторник 09 април 2019 - 09:10:12

Категория {NEWSCATEGORY} Мобилна версия

+Увеличи изображението
Ученици от СУ "Братя Петър и Иван Каназиреви", Разлог участват в проект по програма Еразъм+ на тема "Мълчанието не е злато": Елица Парапунова и Яна Михайлова от 11 а клас, Благовест Лигов, Благой Манзуров и Петър Кръстев от 11 б клас, водени от директора Мариана Попадийна и д-р Катя Бранкова.


Темата на проекта е свързана със спазване на човешките права и борбата с тяхното нарушаване при прояви на насилие: виртуалния тормоз като крачка към реален тормоз и насилие над малолетни и непълнолетни деца и младежи.
Целта е да окуражим младите хора да говорят открито за проявите на насилие, без да се срамуват, да търсят съдействие и помощ, да се пазят от попълзновенията на непознати "доброжелатели, съветници и приятели", "случайно срещнати" в реалния живот или в глобалната мрежа, като съдействаме за изграждане у младите хора чувства на толерантност и респект към другостта.
Проектът предвижда два обмена, от които първият в Грузия на тема "Насилие в реалния живот" и в България на тема "Виртуално насилие".
Младежите ще се запознаят с разнородните прояви на насилие, основано на пола чрез прилагане на методите на неформалното образование и интерактивни методи на обучение, като ги мотивира да вземат участие в съставянето на препоръки за предотвратяване на насилието, за избягване на опасностите в глобалната мрежа и реалния живот.
В проекта участват млади хора от следните страни: България, Грузия, Обединено кралство, Италия, Чехия, Беларус, Албания, Армения, Литва.
Семинарите в Грузия бяха насочени към личностно развитие, подобряване на познанията във връзка със спазване на човешките права и ненасилие, основано на полови различия, придобиване на практически умения за самозащита и оказване на помощ на жертви на насилие.
Участниците от Разлог подготвиха и проведоха семинари по следните теми: "Програма Еразъм+ и нейните инструменти", "Човешки права", ролева игра на тема "Жизнени приоритети".
По време на обмена младите хора показаха много добро владеене на английски език, който е езикът на проекта и познаване правилата на екипната работа. Включиха се в изготвяне на електронна книга, филм, флаери по проекта. Предстои подготовка и провеждане на втората част на проекта, в което младежите активно ще участват.

Четете 24 часа в денонощието актуалните новини от Разлог и региона. Изпращайте вашите снимки и статии на (support@razloginfo.com) и (razlogsp@abv.bg) по всяко време! За реклама: (support@razloginfo.com)

Още новини от Razloginfo.eu(мобилна версия)

Харесай Razloginfo.com във Фейсбук, за да научаваш бързо новините от Разлог и региона.

Можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @Razloginfo.com или в социалната мрежа Google+ чрез +Razloginfonews

Можеш да ползваш и мобилната версия на Портала на Разлог за смартфони и таблети, която е налична на адрес Razloginfo.euНовина от Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина
( http://razloginfo.com/news.php?extend.9096 )