| Home | Catalogue | Forums | Legends | Bus station | Map of Razlog | Add site | Photogallery | Advertisement | Contacts |
Razloginfo.com Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина: РПГ „Никола Стойчев“ отбеляза 50 години от създаването си


Новина: РПГ „Никола Стойчев“ отбеляза 50 години от създаването си
(Категория: e107 welcome message)
Публикувано от e107
петък 29 март 2019 - 17:50:54

Категория {NEWSCATEGORY} Мобилна версия

+Увеличи изображението
Честването на 50-годишния юбилей се оказа продължителен и нестихващ празник на училищния живот, огрян от обич, задружност и разбирателство.

Празникът започна от утрото на 28.03.2019 г. в сградата на училището, където бяха посрещнати бивши директори, учители и служители на гимназията. Госпожа Пенева, директор на РПГ, поздрави всички за празника и тържествено откри училищния музей. Музей, направен с много старание, прецизност и креативност от учителите. Музей, който ни дава още един повод за гордост с нашата 50-годишна история.


Учители и ученици се включиха в празничното шествие за поднасяне на цветя на централния градски площад, където жители и гости могат да разгледат изложбата, проследяваща историята на училището.

Още много снимки от събитието можете да видите тук

Организирана бе и кръгла маса под мотото „Среща на поколенията“. Кулминацията на празника беше тържественият концерт, който започна в уреченото време: 18:00 часа, в препълнения салон на НЧ „15.IX. 1903-1909“, град Разлог. Прозвучаха величавите акорди на българския национален химн. С вдъхновени слова водещите приветстваха присъстващите с бележитата годишнина. Поздравително слово произнесе директорът на училището г-жа Пенева. Със сдържано вълнение тя изказа своята почит и преклонение пред най- знаменателните моменти от училищната летопис и благодари за оказаната всестранна подкрепа от отговорните институции, както и за самоотвержените усилия на директорите, учителите, служителите, на всички родители и възпитаници на РПГ, допринесли с делата си за утвърждаването на неговия авторитет.

Гости на концерта бяха г-н Ив. Златанов- Началник РУО- Благоевград, инж. К. Герчев- кмет на Община Разлог, г-н В. Гърменов- зам.- кмет по социалните дейности, д-р М. Копанарова, г-жа Н. Кисова, директори от училища и учители.

Празничната програма беше композирана в четири части и представи богата палитра от поетични, музикални, спортни и танцови изяви. В изпълненията се включиха ученици от 8 до 12 клас.

На финала на програмата бяха поднесени поздравителни адреси, пожелания и много цветя.

Емоциите от празника ще останат дълго в сърцата на участници и зрители.

Четете 24 часа в денонощието актуалните новини от Разлог и региона. Изпращайте вашите снимки и статии на (support@razloginfo.com) и (razlogsp@abv.bg) по всяко време! За реклама: (support@razloginfo.com)

Още новини от Razloginfo.eu(мобилна версия)

Харесай Razloginfo.com във Фейсбук, за да научаваш бързо новините от Разлог и региона.

Можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @Razloginfo.com или в социалната мрежа Google+ чрез +Razloginfonews

Можеш да ползваш и мобилната версия на Портала на Разлог за смартфони и таблети, която е налична на адрес Razloginfo.euНовина от Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина
( http://razloginfo.com/news.php?extend.9083 )