| Home | Catalogue | Forums | Legends | Bus station | Map of Razlog | Add site | Photogallery | Advertisement | Contacts |
Razloginfo.com Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина: Правят първа копка на голям спортен комплекс край Разлог


Новина: Правят първа копка на голям спортен комплекс край Разлог
(Категория: e107 welcome message)
Публикувано от e107
понеделник 11 март 2019 - 15:27:21

Категория {NEWSCATEGORY} Мобилна версия

+Увеличи изображението
Първа копка на един от най-амбициозните проекти на община Разлог – „Спортен комплекс“ в м. „Байова борика“, ще бъде направена на 22 март. Съоръжението ще бъде изградено на площ от 102 989 кв.м. общинска земя.

Инвеститор на мегапроекта е „Хидроенергийна компания“ АД-Благоевград на бизнесмена Иван Чапов.


Фирмата спечели обявената от община Разлог концесия, която е за срок от 35 години, а концесионният договор между страните бе подписан преди две години, съобщава Дарик.

Инвестицията възлиза на 24 млн. лева с ДДС и е най-голямата частна такава, влагана в спортна инфраструктура в Югозапада. Дружеството концесионер е преминало всички проектантски и съгласувателни процедури и вече има издадено разрешение за строеж.

Концесията предвижда изграждане на 5 футболни терени с прилежащата инфраструктура-трибуни, заведения, паркинги, както и две игрища за волейбол, две за баскетбол и четири за тенис. Ще бъде построен и голям открит паркинг за автомобили и автобуси. Спортният комплекс ще предоставя спортни услуги и дейности, както на местното население и туристическия поток в региона, а така също и на български и чуждестранни спортни организации и клубове за осъществяване на тренировъчни и състезателни дейности, и организиране на домакинства на спортни събития.

Първият етап от строителството трябва да приключи до пет години. Концесията не позволява да бъде изменяно предназначението на обекта. Според Община Разлог, с реализирането на проекта ще се повиши стандарта и нивото на туристическата услуга, ще доведе до откриване на нови работни места и до тласък в развитието на другите икономически сфери в региона.

Източник: blagoevgrad.eu

Четете 24 часа в денонощието актуалните новини от Разлог и региона. Изпращайте вашите снимки и статии на (support@razloginfo.com) и (razlogsp@abv.bg) по всяко време! За реклама: (support@razloginfo.com)

Още новини от Razloginfo.eu(мобилна версия)

Харесай Razloginfo.com във Фейсбук, за да научаваш бързо новините от Разлог и региона.

Можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @Razloginfo.com или в социалната мрежа Google+ чрез +Razloginfonews

Можеш да ползваш и мобилната версия на Портала на Разлог за смартфони и таблети, която е налична на адрес Razloginfo.euНовина от Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина
( http://razloginfo.com/news.php?extend.9063 )