| Home | Catalogue | Forums | Legends | Bus station | Map of Razlog | Add site | Photogallery | Advertisement | Contacts |
Razloginfo.com Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина: В Разлог "Златна малинка", в категория закъсняла, <br>


Новина: В Разлог "Златна малинка", в категория закъсняла,

(Категория: e107 welcome message)
Публикувано от e107
сряда 30 януари 2019 - 15:56:48

Категория {NEWSCATEGORY} Мобилна версия

+Увеличи изображението
Наближават "Оскарите". Техният контрапункт, както знаете, са "Златните малинки", които се присъждат за най-лошите актьорски изпълнения, най-слабите филми, сценарии, режисура и т.н. В Разлог имаме "шанс" за награда в категория закъсняла реакция.

В днешния брой на в. "Струма" се появи интервю с кмета на град Разлог, в което той заявява, че днес ще поиска мандат, от ОС-Разлог, "за преговори, които ще са насочени към по-справедливо оформяне на единната цена на питейната вода". По-надолу се казва, че "тази цена, която е определена за община Разлог, е несправедлива." Това показвали сравнителните анализи.


Сериозно?! Стига, бе! Това не се ли виждаше и с просто око през октомври, та дори и през пролетта на миналата година? Късно е чадо! Мандалото хлопна. Най-вероятно интервюто е поискано, а не е потърсено. Гузен негонен бяга!

Невероятно! Може ли да съществува такова лицемерие?! Май някои хора искат да се превърнат в герои на нашето време.

Ама как! "Ще направим всичко възможно! Та и невъзможно! Ще положим всички усилия!". Обаче онези лошите "отгоре" няма да позволят. "А ние направихме всичко необходимо. Не се сърди, мили, скъпи, ненагледни, електорат наш!"

Сега ли, бе?! Къде дремахте всички преди 3-4 месеца, бе?! Сега се сетихте да се умилквате, бе! Същите бяхте през 2009г.

Ако хората, макар и малко на брой, не бяха надигнали глас, всичко това отдавна да беше потънало в забвение. И това интервю никога нямаше да види бял свят. Това интервю е един красиво изработен автогол. То няма да изкупи ничия вина. Ничия!

Обособете ВиК-Разлог като самостоятелно дружество! Много добре знаете, че е възможно. Разкарайте водата ни от тази измислена асоциация! Работете за референдум!

Ето и кратко резюме на интервюто, публикувано от dariknews.bg:

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев ще внесе днес предложение в общинския съвет да му бъде даден мандат за стартиране на преговори с МРРБ и ВиК оператора за преразглеждане единната цена на питейната вода в област Благоевград.

Ако искането му бъде одобрено от местните парламентаристи преговорите ще са в посока коригиране на влязлата от 1 януари нова цена на водата и по- справедливото й формиране.

Градоначалникът ще настоява общините да бъдат разделени на групи и въз основа на индивидуалните им активи във ВиК сектора и разходите за поддържането им, да бъде определена единна цена. Идеята му е в първата група да попадат общините, които имат пречиствателни и помпени станции за питейна вода и пречиствателни станции за отпадни води. Във втората група да бъдат общини, които имат само пречиствателни съоръжения за отпадни води, какъвто е случаят с община Разлог и третата за общини, където няма изградени такива съоръжения.

Според Красимир Герчев ако се постигне успех при преговорите новото формиране на цените ще доведе до понижаване цената на питейната вода в много от общините, в това число и Разлог.

Изготвен от предварителен вътрешен анализ показва, че цената определена за Разлог е несправедлива, тъй като заради наличието на пречиствателна станция в града цената е максималната.Четете 24 часа в денонощието актуалните новини от Разлог и региона. Изпращайте вашите снимки и статии на (support@razloginfo.com) и (razlogsp@abv.bg) по всяко време! За реклама: (support@razloginfo.com)

Още новини от Razloginfo.eu(мобилна версия)

Харесай Razloginfo.com във Фейсбук, за да научаваш бързо новините от Разлог и региона.

Можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @Razloginfo.com или в социалната мрежа Google+ чрез +Razloginfonews

Можеш да ползваш и мобилната версия на Портала на Разлог за смартфони и таблети, която е налична на адрес Razloginfo.euНовина от Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина
( http://razloginfo.com/news.php?extend.9015 )