| Home | Catalogue | Forums | Legends | Bus station | Map of Razlog | Add site | Photogallery | Advertisement | Contacts |
Razloginfo.com Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина: В Белица очакват Нидал Алгафари, представя четири свои книги


Новина: В Белица очакват Нидал Алгафари, представя четири свои книги
(Категория: e107 welcome message)
Публикувано от e107
събота 13 октомври 2018 - 17:17:33

Категория {NEWSCATEGORY} Мобилна версия

+Увеличи изображението
Писателят Нидал Алгафари ще представи в Белица, на 23 октомври, 4 свои книги - " Боже, защо Господ лъже?" , " Аллах, милост нямаш ли?" , "Любиш ли, ти Бог си!" и последната " Орисани да избираме".

Книгите са художествени романи . Разказват основно за българските обичаи и традиции. През живота на героите , разбираме за калушарството ,нестинарството ,Еньов ден , Спасов ден и още много български празници и обичаи.


Героите в романите на Нидал Алгафари оживяват пред нас благодарение на писателския му талант и умението да предава чувство на битието им. Четейки тези книги онова отминало време ни завладява с присъствието си и начина по който е представено. Усещаме красотата и разнообразието на българските народни обичаи, които са езически. Има и попове, монаси, дервиши, богомили, даалии, казалбаши, нестинари . Все едно си правим една разходка във времето ,като в приказка която не искаме да свърши.

Природните описания и любовните истории в книгите са посгинати в типичния за този автор стил ,с много детайли и много чувство.Има и мистика , има и самодиви.

Писателят категорично се обябява срещу насилието под каквато и да е форма , застава на страната на толерантността.

В романите авторът ни напомня и за места и личности, които разкриват силата на българския дух – Рилския, Бачковския, Преображенския и Троянски манастири, мостовете на Кольо Фичето. Роденият от смесен брак на българка и сириец режисьор признава, че е 150% българин. И за написването на книгите го провокирали уроците на дъщеря му. „Когато започнахме да търсим материали за историята и исторически личности се убедих, че за някои от тях информацията е твърде малко”, разказа пред присъстващите Алгафари. Той е убеден, че има имена от българската история, които заслужават много повече от няколкото реда в учебниците.Чрез книгите си Алгафари се опитва и да опише реалния образ на чорбаджията, на богатия човек от онова време. Чорбаджиите са наричани изедници, но благодарение на тях са строени църкви, манастири, училища.Авторът ни пренася в един различен свят, едновременно близък и далечен, познат и непознат. Следваме героите и техните истории и се замисляме за традициите, историята, любовта и помним основното му послание -" Да се опитаме да бъдем по-добри!"

ЧАС НА СРЕЩАТА 18.00, ДАТА 23 ОКТОМВРИ /ВТОРНИК/

МЯСТО - ЗАЛАТА НА ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПРИ ЧИТАЛИЩЕ "ГЕОРГИ ТОДОРОВ-1885"

Четете 24 часа в денонощието актуалните новини от Разлог и региона. Изпращайте вашите снимки и статии на (support@razloginfo.com) и (razlogsp@abv.bg) по всяко време! За реклама: (support@razloginfo.com)

Още новини от Razloginfo.eu(мобилна версия)

Харесай Razloginfo.com във Фейсбук, за да научаваш бързо новините от Разлог и региона.

Можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @Razloginfo.com или в социалната мрежа Google+ чрез +Razloginfonews

Можеш да ползваш и мобилната версия на Портала на Разлог за смартфони и таблети, която е налична на адрес Razloginfo.euНовина от Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина
( http://razloginfo.com/news.php?extend.8873 )