| Home | Catalogue | Forums | Legends | Bus station | Map of Razlog | Add site | Photogallery | Advertisement | Contacts |
Razloginfo.com Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина: Как да почистите дамски велурени ботуши


Новина: Как да почистите дамски велурени ботуши
(Категория: e107 welcome message)
Публикувано от e107
петък 14 септември 2018 - 15:57:53

Категория {NEWSCATEGORY} Мобилна версия

+Увеличи изображението
Може повечето от нас да нямат гардероби за обувки като на Кари Брадшоу от “Сексът и градът”, но това не ни пречи да изпитваме силна и несломима любов към тези аксесоари. С настъпването на студените месеци идват моделите, които не излагат крака на показ, но за сметка на това го обгръщат красиво и са също толкова разнообразни, колкото и летните обувки. Точно така - говорим за ботушите.


Разнообразието там е наистина огромно - от равни или на висок ток, през такива до глезена или над коляното. Можем да избираме още между естествена или изкуствена кожа, или пък да заложим на дамски велурени ботуши.

Лично на нас последните ни допадат наистина много. Изборът между дамски велурени ботуши е богат и намираме красиви модели, които да съчетаем с ежедневен деним, официална рокля или пък строг костюм.

Велурът винаги носи усещане за една лека деликатност, за една премерена елегантност, която никога не може да бъде подмината. Но както е с повечето красиви неща, той също заслужава специална грижа.

Ако заложите на дамски велурени ботуши за гардероба си, имайте предвид, че със сигурност ще ви се наложи често да ги почиствате, особено ако са в по-светъл цвят.

Нашият съвет е да се снабдите със специално средство за почистване на велур, разновидности на което можете да откриете в по-големите супермаркети или дрогерии, както и в някои магазини за обувки. Ако обаче се нацапате в движение и трябва да реагирате в полеви условия, хубаво е да знаете някои малки и бързи трикове за отстраняване на петна върху велур. Ето някои от тях:

С пила за нокти

Точно така. Ако имате пила в дамската си чанта, която не е твърде груба, можете да я използвате, за да премахнете нацапването.

С гумичка за моливи

Това е едно по-нежно средство, с което да преборите петната и което също ще ви свърши отлична работа.

С бял оцет

Ако ви се е наложило да преминете през кален участък, който е оставил неприятни следи върху вашите дамски велурени ботуши, можете бързо да ги отстраните с кърпичка, напоена в малко бял оцет. Друг е въпросът обаче дали ще имате такъв оцет под ръка, но ако отивате на ресторант например, винаги можете да ги помолите да ви донесат малко от кухнята.


Четете 24 часа в денонощието актуалните новини от Разлог и региона. Изпращайте вашите снимки и статии на (support@razloginfo.com) и (razlogsp@abv.bg) по всяко време! За реклама: (support@razloginfo.com)

Още новини от Razloginfo.eu(мобилна версия)

Харесай Razloginfo.com във Фейсбук, за да научаваш бързо новините от Разлог и региона.

Можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @Razloginfo.com или в социалната мрежа Google+ чрез +Razloginfonews

Можеш да ползваш и мобилната версия на Портала на Разлог за смартфони и таблети, която е налична на адрес Razloginfo.euНовина от Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина
( http://razloginfo.com/news.php?extend.8824 )