| Home | Catalogue | Forums | Legends | Bus station | Map of Razlog | Add site | Photogallery | Advertisement | Contacts |
Razloginfo.com Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина: 36 загинали, през последните 10г., заради небрежно отношение <br>


Новина: 36 загинали, през последните 10г., заради небрежно отношение

(Категория: e107 welcome message)
Публикувано от e107
вторник 06 февруари 2018 - 10:17:14

Категория {NEWSCATEGORY} Мобилна версия

+Увеличи изображението
Всяка година през есенно-зимния отоплителен сезон се наблюдава увеличаване на броя на пожарите в жилищните еднофамилни и многофамилни сгради. Възрастните и трудноподвижни хора, най - вече поради влошеното си физическо и здравословно състояние, са най - рисковата социална група при тези пожари. За последните десет години на територията на област Благоевград са загинали 36 човека, като по - голямата част (над 2/3) са възрастни хора над 65 години.


Основните причини за възникването на тези пожари са използването на неизправни отоплителни уреди и инсталации, а също така и нарушаване на правилата за тяхната експлоатация. Това са направените изводи от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” - Благоевград

За намаляване на броя на тези пожари, е необходимо да бъдем много внимателни при използването на отоплителни уреди и при боравенето с открит огън и стриктно да се спазват правилата и нормите за пожарна безопасност, а именно:

-Комините на сградата трябва всяка година задължително да бъдат почиствани от налепи и сажди, но в никакъв случай да не се използват леснозапалими течности и материали като нафта, бензин, нафталин и др.

-Горимите материали (мебели, ламперии, каси на врати, покривни обшивки и др.) трябва да са на поне 10 см. разстояние от коминните тела.

-Никога не изхвърляйте неизстинала сгурия там, където има горими отпадъци, както и в пластмасовите контейнери за битови отпадъци!

-Печките никога не трябва да се запалват с леснозапалими течности (бензин, нафта и др.), както и да се зареждат с гориво от вечерта за другия ден!

-Не оставяйте за сушене около отоплителните уреди дрехи и др. горими или леснозапалими материали.

-Никога не оставяйте работещи отоплителни уреди без наблюдение! Не използвайте нестандартни и саморъчно направени уреди!

- Не претоварвайте електрическата инсталация! Включвайте електроуредите само към силови токови кръгове с подходящо за целта сечение на проводниците. Средствата за запалване на отоплителните и нагревателните уреди - кибрити и запалки, трябва да се съхраняват на недостъпни за децата места!

При пожар, незабавно информирайте на телефона за спешни повиквания - тел. 112!

Четете 24 часа в денонощието актуалните новини от Разлог и региона. Изпращайте вашите снимки и статии на (support@razloginfo.com) и (razlogsp@abv.bg) по всяко време! За реклама: (support@razloginfo.com)

Още новини от Razloginfo.eu(мобилна версия)

Харесай Razloginfo.com във Фейсбук, за да научаваш бързо новините от Разлог и региона.

Можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @Razloginfo.com или в социалната мрежа Google+ чрез +Razloginfonews

Можеш да ползваш и мобилната версия на Портала на Разлог за смартфони и таблети, която е налична на адрес Razloginfo.euloading...
Новина от Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина
( http://razloginfo.com/news.php?extend.8529 )