| Home | Catalogue | Forums | Legends | Bus station | Map of Razlog | Add site | Photogallery | Advertisement | Contacts |
Razloginfo.com Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина: Данъчните запечатаха обекти в Банско и Разлог


Новина: Данъчните запечатаха обекти в Банско и Разлог
(Категория: e107 welcome message)
Публикувано от e107
петък 12 януари 2018 - 15:59:00

Категория {NEWSCATEGORY} Мобилна версия

+Увеличи изображението
Около 01:10 часа на 12.01.2018г. на ул.“Глазне“ в Банско, от полицейски служители на РУ-Банско, е извършена проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от В.Н./24г./ от с.Мламолово, общ.Бобов дол.

В хода на проверката е намерена и иззета около 0,867 грама тревиста маса.


Служители на НАП-София съвместно с екипи на МВР, извършват скрити и явни наблюдения и инвентаризации и следят за реално отчитане на оборотите в зимните ни курорти.

Ски гардероб и хранителен магазин в Банско, четири търговски обекта в Разлог и един в Боровец ще бъдат запечатани за срок от един месец след констатирани в тях данъчни нарушения. От старта на проверките в зимните курорти Банско и Боровец са извършени над 550 проверки и са установени 17 нарушения.

За същия период на 2017 г. инспекторите са направили 380 проверки и са издали 30 акта. Според служители на Териториална дирекция на НАП-София, фискалната култура в зимните ни курорти се е повишила значително и се наблюдава устойчива промяна в поведението на бизнеса.

Заведения за обществено хранене в Банско, в които клиентопотокът е голям, са поставени под постоянно наблюдение, с физическо присъствие на служители на НАП. Целта е да се сравнят оборотите отчитани за минали периоди с регистрираните по време на проверката и при съществени различия фирмите да бъдат предлагани за пълна ревизия.

Извършват се и съвместни контролни действия със служители на МВР, както и с всички институции , които са отговорни по отношение на трудовото законодателство . Приоритет в работата на екипите са и апартхотелите в града.
10 истински истории, разказани от Сам Смит

Чрез фиктивна резервация в интернет, която играе ролята на контролна покупка, инспекторите проверяват всичко свързано с данъчното и осигурителното законодателство в тези така наречени частни квартири.

Контролните мерки в зимните проверки ще продължат без прекъсване до края на сезона в денонощен режим.

Източник Dariknews.bg

Четете 24 часа в денонощието актуалните новини от Разлог и региона. Изпращайте вашите снимки и статии на (support@razloginfo.com) и (razlogsp@abv.bg) по всяко време! За реклама: (support@razloginfo.com)

Още новини от Razloginfo.eu(мобилна версия)

Харесай Razloginfo.com във Фейсбук, за да научаваш бързо новините от Разлог и региона.

Можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @Razloginfo.com или в социалната мрежа Google+ чрез +Razloginfonews

Можеш да ползваш и мобилната версия на Портала на Разлог за смартфони и таблети, която е налична на адрес Razloginfo.euloading...
Новина от Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина
( http://razloginfo.com/news.php?extend.8490 )