| Home | Catalogue | Forums | Legends | Bus station | Map of Razlog | Add site | Photogallery | Advertisement | Contacts |
Razloginfo.com Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина: Добра практика за справяне с насилието и агресията<br>


Новина: Добра практика за справяне с насилието и агресията

(Категория: e107 welcome message)
Публикувано от e107
сряда 06 декември 2017 - 15:32:12

Категория {NEWSCATEGORY} Мобилна версия

+Увеличи изображението
ОУ „Н. Парапунов“ – гр. Разлог за пореденен път показа, че търси иновации и се стреми да прилага добрите практики за спаравяне с основните проблеми на училищната общност като цяло - насилието и агресията. Съвместно с Обществения съвет и Училищното настоятелство на 05.12.2017 г. бе организирана кръгла маса на тема „Насилие в реалността и виртуалността – ролята на родителите и учителите за ефективна превенция“.


Кръглата маса бе открита и ръководена от г-жа Даниела Пелтегова, директор на училището. Тя посочи, че в днешното българско общество за възпитанието и образованието на децата е изключително важно двете основни институции - семейство и училище да бъдат партьори и да работят заедно.

В началото на инициативата училищният психолог, г-жа К. Ергина, запозна присъставащите с резултатите от проведената анкета от Училищния кординационен съвет сред част от родителите за отношението родител – дете.

След това директорът представи и даде думата на г-н Младен Владимиров, кризисен психолог с многогодишен опит в психологическото консултиране на деца и семейства. По интересен начин той представи проблема за насилието в реалността и виртуалността и ролятя на родителите и учителите за ефективна превенция. Предложи  моделите, които според него трябва да прилагат училището и семейството за справяне с детската агресия.

Full view Full view Full view Full view Full view Full view Full view Full view


Присъстващите родители и учители зададоха редица въпроси към психолог Владимиров.

В края на вечерта г-жа Пелтегова обобщи, че проведената кръгла маса бе изключително полезна и тази инициатива е част от училищната политика за справяне с агресията и насилието по Механизма за противодействие на училищния тормоз между учениците.

Четете 24 часа в денонощието актуалните новини от Разлог и региона. Изпращайте вашите снимки и статии на (support@razloginfo.com) и (razlogsp@abv.bg) по всяко време! За реклама: (support@razloginfo.com)

Още новини от Razloginfo.eu(мобилна версия)

Харесай Razloginfo.com във Фейсбук, за да научаваш бързо новините от Разлог и региона.

Можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @Razloginfo.com или в социалната мрежа Google+ чрез +Razloginfonews

Можеш да ползваш и мобилната версия на Портала на Разлог за смартфони и таблети, която е налична на адрес Razloginfo.euloading...
Новина от Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина
( http://razloginfo.com/news.php?extend.8434 )