| Home | Catalogue | Forums | Legends | Bus station | Map of Razlog | Add site | Photogallery | Advertisement | Contacts |
Razloginfo.com Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина: До месец тръгва заводът за топловъздушни балони в Баня. <br>


Новина: До месец тръгва заводът за топловъздушни балони в Баня.

(Категория: e107 welcome message)
Публикувано от e107
сряда 13 септември 2017 - 19:11:44

Категория {NEWSCATEGORY} Мобилна версия

+Увеличи изображението
Приключи строителството на завода за топловъздушни балони, остават само дребни довършителни работи. Предприятието може да отвори врати до един месец. В това увери техническият ръководител на обекта Илия Петров.

Напълно завършени и оборудвани са и трите етажа на сградата, която е с разгъната застроена площ от 800 квадратни метра.


„Това, което знам от собственика е, че в началото ще бъдат наети 30 работници. На по-късен етап ще се заработят в звода общо 50 души. Всички те ще минат през специален курс на обучение, за да придобият необходимите умения за производство на топловъздушни балони. Приоритетно ще се наемат местни хора. Тук ще се правят и батути, и надуваеми замъци”, разкри Илия Петров.

Почти всички комуникации са изградени. Единствено трябва да се постигне договорка с ЧЕЗ за осигуряването на ток в предприятието.

Фабриката се намира на 700-800 метра от минералния басейн на селището в посока на местността Свети Спас. Общинският съвет на свое заседание на 22 декември миналата година одобри изработването на Подробен устройствен план за изграждане на трасе за канализация в местността Конещица за нуждите на предприятието.

Инвестиционното намерение е на Александър Викторович Таланов, управител на "Научно-производствено предприятие Русбал" ООД. Той е руски предприемач от Москва. Инвестицията е за около 2 млн. лв. Преди време бизнесменът закупил 9,5 декара земя. Той идва в България преди около четири години, когато вниманието му е привлечено от първото издание на Балон фиеста „Римска баня", където се включва със свои топловъздушни балони.

Източник kmeta.bg

Четете 24 часа в денонощието актуалните новини от Разлог и региона. Изпращайте вашите снимки и статии на (support@razloginfo.com) и (razlogsp@abv.bg) по всяко време! За реклама: (support@razloginfo.com)

Още новини от Razloginfo.eu(мобилна версия)

Харесай Razloginfo.com във Фейсбук, за да научаваш бързо новините от Разлог и региона.

Можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @Razloginfo.com или в социалната мрежа Google+ чрез +Razloginfonews

Можеш да ползваш и мобилната версия на Портала на Разлог за смартфони и таблети, която е налична на адрес Razloginfo.euloading...
Новина от Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина
( http://razloginfo.com/news.php?extend.8316 )