| Home | Catalogue | Forums | Legends | Bus station | Map of Razlog | Add site | Photogallery | Advertisement | Contacts |
Razloginfo.com Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина: Пийте по една бира на ден, за да се предпазите от инфаркт!


Новина: Пийте по една бира на ден, за да се предпазите от инфаркт!
(Категория: e107 welcome message)
Публикувано от e107
петък 20 май 2016 - 11:08:52

Категория {NEWSCATEGORY} Мобилна версия

+Увеличи изображението
Една до две бири на ден могат да ви спасят живота, показва последното изследване на Средиземноморския неврологичен институт в Поцили, което е открило, че пивото предпазва от инфаркт.

Италианските учени твърдят, че около 800 милилитра бира намаляват риска от сърдечни заболявания с близо 25%. Проучването им се основава на анализ от 150 изследвания.


Установено е, че консумацията на две малки бири на ден от 330 милилитра не оказват никакво негативно влечение на човешкия организъм, а напротив – от този навик ще имаме само ползи.

Жените без проблем могат да изпият по един кен бира, а мъжете – по два, като така, от една страна, предпазват сърцето си, а от друга – намаляват опасността от поява на ракови заболявания и деменция.

Бирата е по-полезна за консумация от силноалкохолните напитки, защото за разлика от тях тя не води до пристрастяване.

Италианските учени посочват и че алкохолното съдържание в пенливата напитка помага за увеличаване на нивата на добрия холестерол в кръвта. Това е една от най-сигурните превенции за предпазване от сърдечни заболявания.

Съгласно това изследване изглежда, че чехите са с най-здрави сърца, защото средно те пият повече бира, отколкото всяка друга страна по света. След тях се нареждат австрийците.

Проучване на български учени през 2014 година твърдеше, че бирата е по-полезна от който и да е плод или зеленчук. Причината е, че пивото е богат източник на антиоксиданти, витамини от групата В и минерали.

Антиоксидантите извеждат вредните съединения от тялото и по този начин го предпазват от заболявания. Освен това те засилват имунната система и предпазват организма от вирусни заболявания.

Бирата е богата и на пролин, който е основно вещество, подпомагащо синтеза на колаген – протеинът, който поддържа кожата и костите ни здрави.

Източник: Ezine.bg

Още новини от News.Razloginfo.com(мобилна версия)

Харесай Razloginfo.com във Фейсбук, за да научаваш бързо новините от Разлог и региона.

Можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @Razloginfo.com или в социалната мрежа Google+ чрез +Razloginfonews

Можеш да ползваш и мобилната версия на Razloginfo.com.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес News.Razloginfo.comНовина от Разлог::Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина
( http://razloginfo.com/news.php?extend.7664 )