Горещи новини

Nissan потвърди: Всеки наш нов модел в Европа ще бъде електрически

-20:58-Razloginfo.com

Следвайки стратегията си за цялостна електрификация на портфолиото си в Европа до 2030 година, днес Nissan потвърди, че всеки нов модел, който марката ще лансира на местния пазар ще бъде с изцяло електрическо задвижване.„Електрическите автомобили са ултимативното решение за мобилност“, коментира Макото Учида, президент и изпълнителен директор на Nissan. „Повече от милион клиенти вече се присъединиха към нашето пътуване и изпитаха удоволствието от електрическите автомобили на Nissan и те няма да се върнат назад сега. Nissan ще премине към пълната електрификация в Европа до 2030 година- ние вярваме, че това е правилното решение за нашия бизнес, нашите клиенти и за планетата“.

В глобален мащаб, стратегията Nissan Ambition 2030 на автомобилния производител предвижда представянето на 27 електрифицирани автомобила, 19 от които ще бъдат с изцяло електрическо задвижване, като от марката предвиждат и въвеждане на батерийни технологии, в това число и ASSB (All-Solid-State Batterie) без кобалт, в резултат на което от фирмата очакват намаляване на разходите за батерии с 65% до фискалната 2028 година.

„Чрез намаляване на времето за зареждане до една трета, ASSB ще направят електромобилите по-ефективни и достъпни“, споделят от Nissan. „Освен това Nissan очаква ASSB да намали цената на батерийните елементи до 75 долара за kWh до фискалната 2028 година и се стреми да я намали допълнително до 65 долара за kWh, за да постигне паритет между електромобилите и бензиновите превозни средства в бъдеще“.

От Nissan споделят подробности и за следващи два нови свои електромобила- наследник на емблемата Micra и друг, за който не коментират име, но споделят, че ще се произвежда в завода на марката в Съндърланд, Великобритания.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!