Горещи новини

Meta на съд в Русия, според прокуратурата е екстремистка организация

-15:53-Razloginfo.com

Генералната прокуратура на Русия е поискала от съда да обяви Meta, собственик на Facebook и Instagram, за екстремистка организация, съобщиха руските информационни агенции.„В съответствие с Федералния закон „За противодействие на екстремистката дейност” Генералната прокуратура на Руската федерация изпрати до съда искане за признаване на Meta Platforms Inc. за екстремистка организация и да наложи забрана на дейността ѝ в Руската федерация”, се казва в изявлението.

Генералната прокуратура е изпратила искане до Федералната служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации за ограничаване на достъпа до Instagram.

Искането идва на фона на информация, че гигантът в областта на социалните медии е преразгледал политиката си, за да позволи призиви за насилие срещу руски граждани на фона на военната офанзива на Москва в Украйна.

Руското посолство във Вашингтон призова правителството на САЩ да „обуздае” порива на Meta към „екстремизма”.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!