Горещи новини

Lada Niva също мина на ток

-14:52-Razloginfo.com

Снимки: Elantrie
Германска компания наречена Elantrie предлага преработка на бензинова Lada Niva в електрическа такава. Според компанията, тази конверсия ви дава възможност да стъпите в света на електромобилите със сравнително нисък бюджет, като заедно с това запазвате и оригиналните компоненти на руското возило.Електрическата Niva изглежда по идентичен начин с модела с който сме свикнали, като единствените разлики във външността са липсата на ауспух, както и добавен въздхозаборник върху предния капак.

Lada Niva също мина на ток

По-интересното се намира под предния капак, където е разположен електромотор, който от своя страна задвижва четирите колела, посредством оригиналния кардан на колата. Мощността му е 88 конски сили, което е с малко повече от заводските 83 конски сили.

Lada Niva също мина на ток

Батерията с капацитет от 30кВч е разположена на мястото на резервоара при моделите с бензинов двигател, а според спецификациите всъдехода може да измине между 130 и 300 километра в зависимост от начина по който се шофира.

Lada Niva също мина на ток

Електрическата NIva ще ви струва 19 900 евро, ако не разполагате с наличен автомобили или 2800 евро, ако имате кола, която да преработите. Според Elantrie, електрическата Niva може да ви спести около 2000 евро от гориво само през първата година.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!