Горещи новини

Kia пуска евтин кросоувър за Европа

-9:58-Razloginfo.com

Както вече ви информирахме, корейците от Kia представиха цяла линия електрически автомобили, които ще се появят през следващите няколко години. Сега обаче стана известно, че марката подготвя още една новост – компактен и евтин кросоувър, предназначен за европейските пазари, който към момента е с моделно обозначение EV2.Новостта ще влезе в продажба през 2026 година ще бъде насочена към европейския пазар. Компанията все още не е показала електрическия автомобил, а само разкри част от характеристиките му. Ситуацията беше коригирана от независими художници, които публикуваха интерпретация на модела.

Известно е, че той ще замени Kia Rio, който беше свален от поточната линия, и ще бъде най-евтиният електрически автомобил в линията на производителя. Цената ще бъде под 30 000 евро. Кросоувърът ще бъде направен в същия стил като по-големите EV3 и EV4. Той ще бъде стилен и модерен, ще получи редица иновативни решения както в интериора, така и в интериора.

Компанията позиционира колата като конкурент на VW ID.2, Renault 5 и Citroen e-C3. Очаква се Kia EV2 да използва съкратена версия на платформата E-GMP. Иновацията ще разполага с един електрически двигател и батерия с капацитет 58 kWh. Производството му ще бъде установено във фабриката на марката в Словакия.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!