Горещи новини

Полицаи и пожарникари излизат на протест заради бюджета на МВР

| 10:55

Полицаи и пожарникари от цялата страна се събират на протест в София. Протестът, организиран от синдикат „Огнеборец“, ще се състои на 19 февруари, събота, от 12 часа на площад „Независимост“.

Около 80 пожарникари тръгват към столицата от Монтана. „Основните ни искания са увеличение на доходите, което не е заложено в бюджета за тази година. През 2020 г. на редица административни структури доходите бяха увеличени с 30% и се получи изоставане за служителите на МВР. Имайки предвид инфлацията, която се натрупа миналата година, смятаме, че 20% е редно да бъде заложено в бюджета“, заяви Светлин Василев, член на УС на синдикат „Огнеборец.

Планираното от правителството преструктуриране в сектора и изваждането на ГДПБЗНС в самостоятелна агенция създава напрежение сред служителите, посочи той. „Как ще се случи това нещо, при какви условия ще се излезе, дали ще се запазят социалните придобивки на всички служители. Искаме да бъдем включени в работните групи, но до този момент министърът на вътрешните работи не ни е приел, както и министър-председателят“, заяви Василев.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!