Горещи новини

Google ще позволи на непълнолетни да махат снимки

-13:17-Razloginfo.com

Google обяви, че въвежда подобрен процес за малолетни и непълнолетни потребители да премахват свои снимки от услугите на компанията. В частност става дума за премахване на снимки от резултатите на търсачката във всичките ѝ разновидности.Функцията ще позволяв както на децата, така и на техните родители или настойници да подават заявки към Google с линкове към резултатите, които искат да бъдат махнати от търсачката. Възможно е да се поиска и премахването на кадрите и от определени сайтове, като тогава Google ще дава препоръки на потребителя как да направи това.

Обновените правила на Google позволяват на всеки човек под 18-годишна възраст, както и родител или настойник, да изпрати такава заявка. Дори не е нужно да се дава аргументация защо.

Въпреки това Google ще проверява всяка заявка поотделно и при необходимост, ще се свърже с подателя, за да поиска повече информация. След това ще вземе окончателно решение и ще уведоми потребителя дали заявката отговаря на изискванията за изтриване на данните или не.

Компанията уточнява, че изтриването на снимки от резултатите на търсачките ѝ не премахва кадрите от интернет. Те ще остават в съответните страници, в които са качени, макар и откриването им да е по-трудно. Потребителите ще могат да се свържат и с администраторите на страниците, за да поискат премахването на кадрите.

Google не уточнява какви са критериите, които следва, за да премахне кадрите. Компанията намеква, че е възможно младежите да „неочаквано“ да намерят тяхна снимка в интернет или в резултатите на търсачката и да искат да я махнат.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!