Горещи новини

Google с нова функция при смартфоните, архивира любими приложение

| 17:42

Технологичната компания Google въвежда нова функция при смартфоните и таблетите, снабдени с операционната система Android. Благодарение на нея, когато вградената памет на мобилното устройство се изчерпа, тези приложения, които не се използват толкова често, ще се архивират автоматично.При подобен случай Android, ще ви „попита“ дали разрешавате деинсталирането им, за да освободи място на вашето мобилно устройство.

Като потребителските ви данни, свързани с използването на деинсталираното приложение, ще се запазят на смартфона или таблета ви. Освен това на началните им екрани ще бъде запазена и иконата за неговото стартиране. Така, ако се наложи, ще можете лесно да възстановите приложението чрез онлайн платформата за софтуер Google Play Store.

До въвеждането на новата функция, Google предлагаше ръчно да деинсталираме приложения, които не ползваме, ако се наложи да освободим памет, за да инсталираме нови софтуерни продукти.

Новата функция би трябвало да улесни живота на потребителите, които използват смартфони и таблети, снабдени с тази операционна система, най-вече на тези, които трудно се разделят с някое приложение, дори и да не го ползват вече.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!