Горещи новини

Google пусна приложение за намиране на песни, които не знаем как се казват

-13:50-Razloginfo.com

Google най-накрая пусна перфектната функция за намиране на песен, която е заседнала в главата ви, но не знаете нито една от думите.

„Hum to search“ стартира преди няколко дни както в приложението Google за iOS, така и за Android, според блога на Google, The Keyword. Потребителите могат да свирят, тананикат или да пеят директно в микрофона, за да идентифицират песен.

Технологията работи по следния начин: потребителят може да си тананика (свири или пее) в продължение на 10-15 секунди, а след това технологията на Google взема мелодията на песента и я превръща в цифрова последователност.

Оттам нататък последователността може да се използва за „идентифициране на песни въз основа на различни източници, включително хора, които пеят, свирят или тананикат, както и студийни записи“, се казва в съобщението на Google. Последователността също премахва всякакъв друг външен шум, като придружаващите инструменти.Технологията не очаква потребителят да бъде перфектен певец – резултатите се основават на мелодията. След като резултатите се покажат, потребителят може да избере песента, която според него отговаря най-добре на подаденото от тях.

В резултатите са включени и придружаващи музикални видеоклипове, анализи на песни и дори всички налични кавъри за песента. Има и връзка за слушане на песента в основните стрийминг услуги.

Технологията работи и в приложението Google Assistant. Понастоящем функцията се предлага на 20 езика и Google се надява да добави езици в бъдеще.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!