Горещи новини

Google вече ви предупреждава ако ви следят

-18:04-Razloginfo.com

Google и Apple представиха съвместна инициатива, целяща да предотврати нежеланото проследяване с въвеждането на предупреждения срещу проследяване. Докато Apple потвърди интегрирането на тази функция в iOS 17.5, Google разширява обхвата ѝ до устройствата с Android, работещи с версия 6.0 и по-нова.Това сътрудничество действа като виртуален пазач, предупреждавайки потребителите винаги, когато непознато Bluetooth устройство за проследяване ги следи с течение на времето. Това, което прави това партньорство наистина уникално, е неговата междуплатформена реализация, позволяваща идентифицирането и наблюдението на непознати Bluetooth устройства в екосистемите на Android и iOS.

При получаване на предупреждение на своето устройство с iOS потребителите незабавно се информират за наличието на външно Bluetooth устройство за проследяване, като например AirTag или Find My accessory, което може да ги следи. Освен това потребителите на iPhone и Android получават достъп до данни за собственика на проследяващото устройство, което им дава възможност да предприемат бързи действия.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!