Горещи новини

Facebook пуска преводач в реално време за всички езици

| 18:05

Създателите предполагат, че новата технология ще успее да реши напълно проблема с езиковите бариери. Но кога ще се появи все още не е известно. Както е отбелязано в съобщение на самата компания Meta, има много проблеми и рискове, тъй като само 20% от населението на света говори най-популярните езици, за останалите системата трябва да се обучава отделно.Компанията е изправена пред предизвикателството на машинното обучение с изкуствен интелект за изучаване на езици и разработването на система за гласов преводач в реално време. Планира се в бъдеще софтуерът да бъде вграден в собствените VR слушалки Oculus на компанията и ще работи в локалната метавселена.

Въпреки че в този случай мнозина биха желали усилията на Meta да не са някаква изключителна характеристика, предназначена само за тяхната нова инфраструктура, а все пак да попаднат на устройства от други компании. Освен това тази технология със сигурност може да се използва в ежедневието, с помощта на всякакви слушалки и смартфон, но дали това ще се случи, все още не е известно.

Чуждите езици далеч не са лесни за всички, А изкуственият интерект би могъл значително да опрости живота и комуникацията на много хора. Във всеки случай, докато не излезе програмата, е рано да говорим за нещо по-конкретно. Факт е, че към момента тя се разработва само за инфраструктурата на Meta (Facebook).

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!