Горещи новини

Facebook променя името си на 28 октомври

-10:05-Razloginfo.com

Facebook планира да промени името на компанията така, че да отразява по-добре ориентацията ѝ към „метавселената”, според информиран източник, на когото се позовава публикация в The Verge.

Промените ще бъдат обявени много скоро – на конференция на 28 октомври от главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг, твърди публикацията. Новата компания ще интегрира Facebook, WhatsApp, Instagram, Oculus и други проекти.

Промяната цели да помогне на хората да видят в компанията не само социална мрежа, но също да я свързват с разширена и виртуална реалност, интелигентни очила и други технологии. Новото име изглежда е строго пазена тайна, но до дни ще стане ясно доколко са верни слуховете.

Спряганото ново име на Facebook може да има нещо общо с приложението Horizon VR, което компанията разработва през последните няколко години. Наскоро то бе променено на Horizon Worlds, малко след като Facebook показа версия за сътрудничество в работно пространство, наречена Horizon Workrooms, отбелязва The Verge.

В момента Facebook има повече от 10 000 служители, които разработват потребителски хардуер като AR очила, за които Зукърбърг вярва, че в крайна сметка ще станат масово използвани като смартфоните.

През юли Зуки каза пред The Verge, че през следващите няколко години „ние ефективно ще преминем от компания за социални медии, каквато ни виждат хората, към компания за метавселена”.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!