Горещи новини

Facebook може да изтрие руските официални страници

| 12:12

Facebook търси нови начини за ограничаване на влиянието на официалните руски правителствени акаунти, тъй като вижда нарастване на кибершпионажа и „операциите за скрито влияние“.По време на разговор с репортери, президентът на Meta Ник Клег каза, че компанията е наблюдавала нарастване на подкрепяната от държавата дезинформация и други усилия за посяване на дезинформация.

„След нахлуването на Русия в Украйна наблюдавахме засилване на атаки срещу свободата в интернет и достъпа до информация“, каза Клег.

За да предпази свободата в интернет Facebook обмисля да спре всички правителствени или свързани с Русия и Беларус страници.

„Активно преглеждаме допълнителни стъпки за справяне с дезинформацията и измамите, идващи от страниците на руското правителство“, допълва Клег.

Официалните страници обаче са само една област, която предизвиква загриженост за Facebook. Социалната мрежа търси цялостен вариант да заглуши дезинформацията на Кремъл.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!