Горещи новини

Facebook добавя контроли „покажи повече“ и „покажи по-малко“

| 10:33

Meta пуска актуализации на Facebook Feed, които дават на потребителите допълнителни начини да кажат какъв вид съдържание искат да видят.Бутоните „Покажи повече“ и „Покажи по-малко“ ще започнат да се появяват под публикации от приятели и препоръчано съдържание в емисиите с новини на потребителите, обяви Meta в публикация в блог. Щракването върху опциите временно увеличава или намалява степента на класиране на подобно съдържание, което води до по-фино настроен канал със съдържание, което потребителите действително искат да видят, така че да прекарват повече време в платформата.

„Като предлагаме повече начини за включване на директна обратна връзка в класирането на Feed, ние правим нашите системи за изкуствен интелект по-интелигентни и по-отзивчиви“, казва компанията в публикацията в блога. Бутоните също ще се появят в менюто с три точки на отделни публикации и в настройките за предпочитания на Feed и в Reels.

Meta вече разполага с набор от различни начини, по които потребителите могат да кажат на Facebook и Instagram какво искат да видят – и какво ще ги накара да се връщат. Във Facebook потребителите вече могат да скриват публикации, което би трябвало да накара платформата да намали количеството свързано съдържание. Потребителите могат също така да променят своите предпочитания за Feed, за да персонализират публикациите, които виждат, като добавят любими приятели или отлагат публикации от други потребители, групи и страници. През август Instagram обяви, че ще тества начин потребителите да правят списъци с ключови думи и емотикони, от които не се интересуват, по-подробен начин за сигнализиране на предпочитанията за съдържание.

Meta даде да се разбере, че Feed на Facebook, първоначално замислен като място за свързване с приятели, се променя бързо в ерата на господството на TikTok. Пристрастяването на TikTok идва от неговия мощен алгоритъм за препоръки, който кара хората да се забавляват и превъртат, а Meta има много да наваксва, ако се надява да продължи да увеличава потребителската си база.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!