Горещи новини

Eлектромобил впечатли с пробег от 830 км

-9:30-Razloginfo.com

Електрическият седан Lucid Air е способен да измине над 800 км с едно зареждане (снимка: Lucid)
Автомобилният производител Lucid Motors доказа, че спазва обещанията си. Когато преди година обяви, че неговият електрически седан Air ще може да измине над 800 км с едно зареждане, това звучеше твърде добре, за да е истина. Но сега официални данни от тестове, проведени от независима фирма, потвърдиха, че Lucid Air е способен да преодолее 830 километра.Оценката бе потвърдена от американската Пътна агенция. Обичайно нейните оценки са „разочароващо” преживяване за автомобилните производители, защото официалните цифри често пъти са по-малки от тези, прогнозирани от самите производители.

Но при Lucid Air се получи обратното: всъщност колата се справя малко по-добре от прогнозираното. Моделът постигна официален рейтинг от 520 мили , тоест 837 км, съобщи GreenTech.bg.

В електромобила има система за двойно задвижване на всички колела с 933 к.с. При модела Dream Edition Range за изминаването на 830-те километра са необходими 19-инчови джанти.

Има и втори модел, наречен Dream Edition Performance, който постига пробег от 758 километра със своето подобрено двумоторно задвижване от 1111 к.с. Най-сетне моделът Air Grand Touring със своите 800 к.с. е способен да измине 830 км.

За съжаление на феновете, цените на различните модели на Lucid са също толкова високи, колкото и нейното постижение откъм пробег.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!