Горещи новини

Eвропейски държави затягат Covid-мерките заради рекорден брой заразени

-11:39-Razloginfo.com

Европа регистрира поредни рекорди по брой новозаразени с Covid-19. Затягат се мерките и в редица държави.

След като вчера Германия за първи път регистрира над 20 000 нови случая за един ден, днес бяха отчетени над 23 хиляди заразени. Рекорден брой положителни тестове има и в Полша и Хърватия.

В петък Франция също съобщи за нов рекорд от над 60 000 нови случая за денонощие. Страната е пета в света по брой заразени. Вече седмица там са затворени магазини за нехранителни продукти, кафенета и ресторанти. Хората напускат домовете си само за работа и по здравословни причини.Днес Полша също затвори повечето магазини в търговските центрове, както и театрите, музеите и галериите. В Румъния правителството наложи полицейски час и други строги мерки, които ще влязат в сила от 9 ноември за период от 1 месец. Носенето на маски става задължително на всички обществени места. Магазините, с изключение на аптеките и бензиностанциите, трябва да затварят до 21:00.

А испанската столица Мадрид добави още 8 зони, в които движението на местните жители ще бъде ограничено. В Португалия е обявено ново „извънредно положение“ от понеделник – 9 ноември до 23 ноември.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!