Горещи новини

Covid рекорди в редица страни заради Омикрон, Щатите с 1 080 211 в понеделник

| 17:51

Рекорден брой нови случаи на коронавирус отчитат в редица страни по света заради разпространението на по-заразния вариант Омикрон. Държавите обсъждат нови мерки за ограничаване на заразата.В съседна Гърция работната седмица започна с опашки пред лабораториите за бързи антигенни тестове. Това е условие за допускане до работното място, ако служителят не е ваксиниран. Правителството обсъжда да въведе задължителна ваксина за всички на възраст над 50 години. Засега задължени да се ваксинират са хората над 60 години, а при отказ глобата е 100 евро на месец.

Допълнителни, по-строги мерки, ще обсъдят днес и в Кипър.

Френското правителство започна годината с кризисно заседание заради увеличилите се случаи на заразени с Covid-19.

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че националната здравна систeма ще бъде подложена на сериозно изпитание през идните седмици заради Омикрон.

Новите случаи в САЩ в понеделник са били 1 080 211. Този брой е повече от два пъти по-висок от предишния рекорд за едно денонощие от 486 428, поставен преди четири дни. Здравните власти одобриха поставянето на бустерна доза ваксина срещу Covid-19 на „Пфайзер/Бионтех“ на децата на възраст между 12 и 15 години. Започва имунизиране и на децата между 5 и 11 години с отслабена имунна система.

В Израел вече ваксинират с четвърта доза здравни работници и граждани на възраст над 60 години, които са получили трета доза преди повече от 4 месеца. От 9 януари частично ще бъде отменена забраната за влизане на чужденци в страната, наложена в края на ноември заради Омикрон.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!