Горещи новини

COVID мерките: Обмислят ограничаване на достъпа до зали и културни събития

-14:20-Razloginfo.com

В последните дни Министерството на културата и Министерството на здравеопазването водят активен диалог и се обсъждат различни хипотези за достъп до зали и събития в условия на евентуален ограничителен режим, съобщават от министерството на културата.

Търсят се алтернативни решения за потребностите на творческия и културен сектор, се казва още в съобщението.Основен приоритет на Министерство на културата е да се защити възможността на заетите в сферата на културата и изкуствата да упражняват професиите си.

Ден по-рано от здравното министерство обявиха, че обмислят въвеждането на ограничителни мерки от следващата седмица. Причината е растящият брой на заразени и починали с COVID-19, а ограниченията вероятноще бъдат наложени в цялата страна.

На среща в Министерството на здравеопазването министър д-р Стойчо Кацаров и екипът му обсъдиха с вирусолози, епидемиолози и инфекционисти актуалната епидемична обстановка в страната и необходимостта от въвеждането на противоепидемични мерки.

Сред обсъжданите варианти е ограничаване на броя на посетителите на заведенията, клубовете, както и на различни мероприятия.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!