Горещи новини

COVID картата пожълтява! Втори регион влезе в Етап 2

-11:18-Razloginfo.com

COVID картата на България става все по-жълта. След като преди два дни Регион 4, в който попадат областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково, влезе в етап 2 от Националния оперативен план за справяне с пандемията, от днес в него е и Регион 2. Това означава, че и в областите Плевен, Ловеч, Габрово, Русе и Велико Търново мерките трябва да бъдат облекчени. Всички ученици трябва да се обучават присъствено, а заведенията да работят без ограничения за работното време.Картата показва, че до края на седмицата от червено в жълто ще преминат и Западна България, както и регионът, в който попадат Варна и областите от Североизточна България.

Заболеваемостта от COVID-19 в цялата страна продължава да пада. На 14-дневна база тя е 1139 на 100 000 души, докато вчера бе 1189 на 100 000. Намаляват и заразените в Пловдивска област, които вече са 1 112 на 100 000 души.

В същото време обаче и ваксинациите са намалели драстично. За изминалото денонощие у нас са поставени 5703 дози. В Пловдивска област желаещите да се имунизират са били едва 463.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!