Горещи новини

COVID картата на България позеленя

| 10:58

300.22 на сто хиляди души стигна двуседмичната заболеваемост от COVID-19 у нас. Страната вече е на ниво 3 по този показател, като преобладаващият цвят в тази карта е жълтият, показват данните на Националния център по заразни и паразитни болести /НЦЗПБ/.Изцяло в зелено обаче е картата на епидемичната обстановка по региони. Всички пет региона вече са в зеления Етап 1 и се очаква да останат в него през следващите пет дни.

Картата на епидемичната обстановка разделя страната на пет региона, като във всеки от тях се следи развитието на пандемията. Сред един от факторите са определяне на етапа, в който се намира даден регион, е заетостта на интензивните легла за болни с COVID-19.

Според Плана за справяне с COVID-19 именно заетостта на интензивните и леглата за лечение на пациенти с неусложнена форма на COVID-19 е сред факторите за налагане на противоепидемични мерки. Друг фактор, който здравните власти следят, е натовареността на здравната система на седмична база и 14-дневната заболеваемост от COVID-19.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!