Горещи новини

ChatGPT претърпя глобален срив от претоварване

-9:53-Razloginfo.com

ChatGPT, базираният на изкуствен интелект чатбот, претърпя глобален срив. Потребители от САЩ, Европа, Индия, Япония и Австралия загубиха временно достъп до услугата, в резултат на претоварване на сървърите със заявки.OpenAI, разработчикът на AI платформата, потвърди наличието на проблем и уточни, че причината е идентифицирана и екипът работи за нейното отстраняване. В момента ChatGPT е възстановен и работи нормално.

Според публикация на Tom’s Hardware, сривът е наблюдаван само на страницата на уеб интерфейса на ChatGPT – инструментите на API, лабораторията и платформата Playground са останали работещи.

Когато ChatGPT беше напълно възстановен, OpenAI публикува съобщение и заяви, че повредата е причинена от увеличеното натоварване, което базата данни е създала за няколко часа върху централните процесори на инфраструктурата.

Причинителят на срива е идентифициран и отстранен, а специалистите на OpenAI продължават да следят работата на системите, увeряват от компанията.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!