Горещи новини

BILLA помага на младежи в неравностойно положение да опознаят България

-8:51-Razloginfo.com

Веригата е основен партньор на Лятната академия „Обичам историята на България“, на „SOS Детски селища България”BILLA България е основен партньор на Лятната академия „Обичам историята на България“, организирана от Центъра за обществена подкрепа „Шанс“ към „SOS Детски селища България“. Инициативата ще даде възможност на деца в неравностойно положение и техните семейства да опознаят богатствата на различни културни и исторически обекти в страната. Активностите, част от програмата, се провеждат един път месечно, разпределени в 3 дни, и обхващат периода юни-август.

„За седма поредна година BILLA подкрепя дейностите на „SOS Детски селища България“, като инвестира общо над 90 000 лв. в програми за насърчаване на пълноценното развитие и образованието на деца и младежи в неравностойно положение. Вярваме, че Лятната академия вдъхновява младежите да открият своя потенциал, да създават нови приятелства и да изградят по-добро бъдеще. За нас е удоволствие да подкрепим тази инициатива и се надяваме тя да помогне на повече млади хора да стъпват по-уверено по пътя на своето израстване.“ сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Първата активност това лято е посветена на един от най-обичаните български автори – Иван Вазов. Тя включва разходка до паметника на Дядо Йоцо, посещение на манастира „Седемте престола“ и живописния Черепишки манастир, както и на местността „Ритлите“ – мястото, където баба Илийца от разказа „Една българка“ пресича река Искър. Програмата се организира в партньорство с местни гидове и квалифицирани специалисти от Центъра за обществена подкрепа.

Центърът за обществена подкрепа „Шанс“ има мисията да подобри качеството на живот на деца от уязвими социални групи и да гарантира тяхното пълноценно личностно развитие. Като част от мрежата на „SOS Детски селища България“, организацията получава подкрепа от BILLA България от 2016 г. насам, включително финансова помощ, ваучери за храна и предметни дарения, което им позволява да продължат своята ценна работа за подпомагане на децата в нужда.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!