Горещи новини

Betenemy анализира: Има ли сили Пирин Разлог за нещо повече този сезон?

-17:33-Razloginfo.com

Отборът на ФК Пирин (Разлог) не може да се похвали с най-добрата си спортна форма. Планинарите на Христо Джоджов все още търсят правилната формула, за да се наложат в Югозападната Трета лига и по всичко личи, че останалите тимове допринасят за тежкия период.

Спортните критици не биха търсили изненади, особено след като спортната форма очевидно се е затвърдила в последните няколко сезона, но не трябва да отписваме още отборът, който между другото не се справя толкова зле, колкото си мислим. Намирайки се на фаталното 13-то място, след десет срещи ще видим резултат от 3 победи, 2 равенства и 5 загуби. Ако трябва да го сравним с отбора на Етър, който за 8 срещи не е отбелязал една победа, можем да бъдем дори оптимисти относно представянето на отбора.

Но нека разгледаме по-обстойно представянето на планинарите и защо все още наблюдаваме някои по-особени трусове. На първо място можем да забележим, че отборът вече привлече две нови попълнения в отбора си. Макар и мнозина да гледат този трансфер като спасителен пояс за бившите звезди на Банско, Георги Фикийн и Петър Лазаров могат да предложат особен принос и да подобрят значително играта.

Отборът демонстрира резултати дори на контролните срещи преди началото на сезона, но нещо в цялата система боксува и планинарите трябва да намерят правилния резултат и подход, ако желаят да изненадат своите почитатели с нещо по-различно от позиция в дъното на класирането. Скромните попадения в противниковата мрежа и инфарктните резултати с по един гол ясно индикират, че отборът има нужда от по-сериозно острие в нападение, с което да осигурява необходимия голов аванс.

Впрочем не трябва да забравяме, че efbet българия не бързат да отписват отбора и все пак виждат шансове за по-сериозна изява в следващите месеци. Вниманието обаче се приковава към представянето им в битката за купата на Аматьорската футболна лига, където футболистите на Разлог отбелязаха сериозен резултат срещу Вихрен. Звучният шамар, който проехтя под формата на резултат от 5:2 е достатъчен за да покаже или поне да напомни, че най-вероятно силите на отбора ще бъдат хвърлени в тази битка, вместо в преследване на трофей от аматьорското първенство.

Особено впечатление прави и фактът, че отборът се старае да бъде ефективен и често можем да се изненадаме от обрати. Положителният резултат не трябва да отпуска планинарите, пътят все още е дълъг и можем спокойно да видим как ще продължи похода напред. Трябва да разберем и какви са целите на Христо Джоджов за бъдещето на отбора и какво точно възнамерява да демонстрира на терена, неговата задача не е от най-лесните, особено след като забележим, че при аматьорите всеки мач е от значение, но със сигурност можем да заявим, че ФК Пирин имат шансове да се превърнат в онзи отбор, който смело да обърква сметките на лидерите в момента.

С малко повече късмет ще станем свидетели на по-качествена игра, която феновете на Разлог заслужават. Не трябва да забравяме, че всеки футболен отбор има нужда и от помощта на спонсори, за да започне да доставя необходимите резултати. Добрата новина е, че предстоят още футболни срещи, с които ситуацията да се промени значително и планинарите да се изкачат по-нагоре в класирането.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!