Горещи новини

Audi заяви участие във Формула 1 от 2026 година

| 17:05

Слуховете за участие на германския автомобилен производител Audi в най-популярния автомобилен шампионат на планетата – Формула 1, бяха официално потвърдени на пресконференция преди състезанието за Голямата награда на Белгия. Лично шефът на компания Маркус Дюйсман обяви, че Audi ще участва в първенството от 2026 г.

Тогава влизат в сила и новите правила във Формула 1, така че възможностите на отборите ще бъдат изравнение. Крайната цел на организаторите е шампионатът да стане въглеродно неутрален до края на десетилетието. Такава е и стратегията на Audi, където още през 2026 г. ще спрат разработката на нови двигатели с вътрешно горене.

„Автомобилните спортове са неразделна част от ДНК-то на Audi, а Формула 1 е едновременно глобална сцена за нашата марка и изключително предизвикателно поле за развитие. Комбинацията от висока производителност и конкуренция винаги е двигател на иновациите на технологии в автомобилната индустрия. Приемането на новите правила е идеалният момент за се включим в шампионата“, обясни Дюйсман.

Шефът на Audi беше категоричен, че Формула 1 има огромен маркетингов потенциал, тъй като събитията в неговия календар са сред най-популярните в света. Само през 2021 г. повече от 1,5 милиарда телевизионни зрители са гледали състезания от шампионата, чиято популярност продължава да расте на пазари като Китай и САЩ. Това са и два от основните пазари за автомобилите на Audi.

От компанията допълниха, че до края на годината официално ще обявят с кой от сегашните отбори ще си сътрудничат във Формула 1, като разкриха и малко информация за силовия агрегат, който ще бъде използван. Той ще се произвежда в Нойбург (Германия). Съоръжението вече разполага с тестови стендове за тестване на F1 двигатели, като в момента се извършват допълнителни подготовки, за да се изпълнят изискванията за разработване на задвижващи системи, отговарящи на всички правила.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!