Горещи новини

Apple премахна „руския фейсбук“ от App Store

| 17:34

Няколко месеца след като Apple официално напусна руския пазар, сега компанията от Куепртино направи нова крачка срещу Русия и премахна едно от най-популярните приложения в страната. VKontakte, което е руска алтернатива на Facebook вече не може да бъде изтегляно в страната, съобщават от Apple.Заедно с него от онлайн магазина са премахнати и други приложения на разработчика като Mail.ru, VK Music и други. Те няма да могат да се изтеглят, но ще бъдат налични за хората, които вече са ги изтеглили и ги използват на своите устройства. От Apple съобщават, че потребителите могат да изпитат проблеми при плащане и известията на приложението. Социалната мрежа все още е налична за достъп от компютър или браузър.

Решението на Apple идва след референдумите организирани в някои части на Украйна и продължаващото напрежение. Компанията се присъединява към страните и производителите, които затягат мерките срещу Русия.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!