Горещи новини

Apple най-после добави български език в iPhone

| 15:32

През изминалата вечер ви разказахме накратко за новата операционна система, която Apple анонсираха на специално събитие, но пропуснахме да ви споменем важен факт, който заслужава отделно внимание. За първи път след близо 15 години, iPhone ще има меню на български.Това стана ясно снощи, след като компанията от Купертино добави езика ни в документацията на iOS 16. Заедно с него ще бъде добавен и казахски език. Двата езика се присъединяват към списък от още 20 такива, които освен в менютата ще се появят и във функциите Spoken Content и VoiceOver.

Новата операционна система iOS 16 ще дебютира официално през тази есен, вероятно с представянето на iPhone 14, но желаещите вече могат да я изтеглят, ако разполагат с профил за разработчици. Apple вече разпространи първите ѝ копия, които не се препоръчва да бъдат инсталирани на устройства за ежедневно и единствено ползване.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!