Горещи новини

Apple вдига цените в App Store заради силния долар

| 18:54

Apple обяви значително увеличение на цените на приложенията в App Store и покупките вътре от приложенията. С този ход компанията се надява да поддържа нивото на приходите си, тъй като през последните месеци валутите на много страни по света се сринаха спрямо долара.На 5 октомври ще се увеличат цените за потребители на App Store от еврозоната, Швеция, Япония, Южна Корея, Чили, Египет, Малайзия, Пакистан и Виетнам, става ясно от писмо на Apple до разработчиците, на което се позовава Блумбърг.

По-специално, във Виетнам тази мярка е продиктувана, наред с други неща, от промени в местните данъчни закони, докато за останалите страни няма коментари от страна на Apple. Предполага се, че основната причина за поскъпването на приложенията в App Store по всяка вероятност е силният долар.

Така например, тази година йената е отслабнала значително, а цените в японския сегмент на магазина за приложения на Apple ще се увеличат с 30%. Още през лятото, поради отслабването на местната валута, поскъпнаха значително Mac компютрите, iPhone и iPad.

Същата съдба сполетя и еврото, което днес се търгува почти наравно с долара и показва признаци на по-нататъшно отслабване. Някои разработчици, забелязвайки тенденцията във валутите, сами повишиха цените на приложенията си през последната година.

През юни средната покупна цена в App Store се е увеличила с 40%, в сравнение със същия период на миналата година, според консултантската компания Apptopia. Актуализираната ценова политика на Apple ще помогне на разработчиците да запазят на приемливо ниво приходите си от абонати.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!