Горещи новини

AI на Google шокира: Залепете сиренето върху пицата с лепило, яжте камъни

-20:10-Razloginfo.com

Новата функция на търсачката на Гугъл с изкуствен интелект е подложена на ожесточени критики заради… необичайни предложения и отговори.Експерименталната версия на ИИ е посъветвала някои потребители да залепят сиренето върху пицата с лепило, за да не се разтича. В същото време предупреждава, че е най-добре да използваме нетоксично лепило.

Друг отговор гласи, че геолозите съветват хората да ядат по един камък на ден.

Говорител на компанията заяви, че това са изолирани случаи на объркване.

Онлайн се появиха още много подобни примери. Един потребител пише в търсачката „чувствам се депресиран“, а ИИ отговаря „може да скочите от моста Голдън Гейт“. Същият алгоритъм твърди, че кучета редовно играят баскетбол в NBA.

„Примерите, които виждаме онлайн, са генерирани от изключително необичайни запитвания и не са подходящ пример за онлайн изживяването на повечето хора. Повечето отговори от ИИ дават вярна информация, придружена с източници“, коментират от компанията.

Това не е първият път, в който компанията има проблеми със своите ИИ продукти. През февруари чатботът Gemini беше критикуван за отговорите си, поради което беше спрян временно.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!