Горещи новини

Добрите новини! Млада девойка от Разлог и приятелите ѝ спасиха и се погрижиха за ранено щъркелче, паднало от гнездото в района на църквата

| 7:19

Вчера сутринта 17-годишната Стефани Парева от Разлог, възпитаник на СУ „Братя Каназиреви“, става неволен свидетел на падането на малко щъркелче, в района на църквата в града. Малката птица няма още добри летателни способности и момичето решава да приюти немощното, ранено щъркелче. Към момента то се намира под грижите на Стефани и нейните приятели.За това съобщава във фейсбук М. Малинов, който вижда загриженото момиче, повило птицата в кърпа, като бебе и решава да сподели видяното в мрежата.

Преди малко той съобщи, специално за Razloginfo.com, че лично е звънял на СНЦ „Зелени балкани“ в Стара Загора, но досега няма отговор. Затова решава да позвъни на директора на Парка за мечки в Белица – Димитър Иванов, който се е ангажирал да помогне с каквото може, за да се възстанови пострадалото птиче. В резултат на това, той се е свързал с РИОСВ – Благоевград, а от там са казали, че ще окажат необходимото съдействие.

Вижте какво написа той в личния си профил в фейсбук:

Тази вечер (снощи б.р.) се натъкнах на нещо изумително и в същото време много жалко.
Днес Стефани Парева, момиче от Разлог, става свидетел на падането на малко щъркелче, което няма още добри летателни способности. Много хора виждат, но по- лесно е да подминеш,но момичето взема ранената птица, оказва й помощ, повива я като бебе в кърпа и цял ден я държи на ръце. Междувременно цял ден е звъняла на СНЦ ЗЕЛЕНИ БАЛКАНИ – СТАРА ЗАГОРА,за да се заемат със случая, но до този час, въпреки обещанията, няма никой.
Малкото щъркелче е ранено и изплашено.
То се намира под грижите на Стефани и нейните приятели.
Щастлив съм,че видях толкова загриженост и обич у тези млади хора! Тази вечер птицата ще нощува при Стефани.
Стефани е нашият герой днес, приятелите й – също!
Питам се къде са отговорните институции да откликнат, да реагират навреме и адекватно на една птица, която е защитен вид и се нуждае от помощ? Гневен съм, защото не се прави необходимото,когато е нужно!
Поздравления, млади хора за това, че сте човеци!

Междувременно стана ясно, че става въпрос за същият случай, за който съобщи Katerina Racheva в най-разложката фейсбук група Да думаме на разложчи, фногооооо!

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!