Горещи новини

94 жертви на наводнение в Бразилия, спасители търсят още оцелели

| 10:18

Най-малко 94 души са загинали при свлачища и наводнения в Бразилия. Бествието е потопило под вода къщи в бразилския град Петрополис.Градът, който е разположен в планините северно от Рио де Жанейро, бе ударен от проливни дъждове. Къщи по склоновете в района са унищожени, а коли бяха отнесени от придошлите води.

Кметът на града Рубенс Бомтемпо каза, че броят на загиналите може да продължи да нараства, докато търсачи ровят през останките. Двадесет и един души бяха открити живи.

Губернаторът на щата Рио де Жанейро Клаудио Кастро каза пред репортери в Петрополис: „Ситуацията е почти като война… Коли, висящи от стълбове, преобърнати коли, много кал и вода.

През сълзи 49-годишната Розилин Вирджилио разказа за молбите за помощ от жена, която не успяла да спаси.

„Вчера една жена крещеше, Помощ! Махни ме от тук!’ Но не можахме да направим нищо; водата бликаше, калта бликаше”, каза Вирджилио пред Асошиейтед прес. „Нашият град за съжаление приключи.”

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!