Горещи новини

9 храни, които трябва да избягваме

| 18:07

Има редица храни, които се представят като полезни за здравето, въпреки че всъщност нарушават функционирането на органите и системите и влияят негативно на тялото.Кои храни са основно вредни, вместо полезни? Основателят на ръководството за здравословно хранене и сертифициран диетолог Джаред Кох изброи 9 храни, които са опасни за здравето.

1. Преработено месо

Полуфабрикати от месо, колбаси и изделия от шунка, които се намират в изобилие във всички магазини, се произвеждат от месо на животни, отглеждани без свободно отглеждане. Това значи, че те са постоянно в плен, което допринася за развитието на много заболявания и повишена смъртност. Затова им се дава фураж, наситен с антибиотици, хормони на растежа и други лекарства. Изолзват се много консерванти, изкуствени овкусители и оцветители. Всички тези вещества влошават здравето на организма и провокират развитието на злокачествени тумори.

2. Консерви

Много консервирани зеленчуци, особено домати, имат бисфенол-А, токсично вещество, което влияе негативно на репродуктивната и нервната система, провокира диабет, заболявания на сърцето, рак и др. По-добре е да замените консервираната храна с пресни продукти или да купите консерви с домати само в стъклени буркани.

3. Трансмазнини

Рекламирането на диети с ниско съдържание на мазнини доведе до замяната на естественото масло с маргарин и други изкуствени мазнини. Съединенията, които възникват в процеса на приготвянето им, провокират много здравословни проблеми: болести на сърцето, рак, кожни и костни проблеми, безплодие, хормонален дисбаланс, проблеми с растежа и обучителни затруднения при децата. А линоловата киселина, която е в органичното масло, не само блокира развитието на рак и диабет, но и насърчава загубата на тегло.

4. Пуканки за микровълновата

Химикалите, които се използват за обработка на опаковките, попадат върху храната и в организма с храната.

5. Растително масло

Рафинираните нискокачествени масла са силно обработени, което води до нарушеноравновесие на омега-3 и омега-6 мастни киселини, което води до сърдечни заболявания и риск от тумори.

6. Замърсени зеленчуци и плодове

Много пресни плодове са генетично модифицирани и почти всички традиционни селскостопански продукти се третират с токсични пестициди. По-добре е да изберете зеленчуци и плодове, гледани по биологичен начин във фермите.

7. Преработена сол

Готварската сол има малко химикали, които са вредни за здравето. Джаред Кох предлага закупуване на нерафинирана натурална сол, която има много лечебни свойства.

8. Соеви продукти

Около 95% от соята е генетично променена. Соевият протеин се слага към почти всички приготвени храни и напитки. Според изследванията, соевите продукти провокират нарушения на храносмилателната, ендокринната и имунната система, репродуктивни патологии, безплодие, рак.

9. Аспартам и захарин

Всички изкуствени подсладители съдържат вещества, които предизвикват повишен апетит, повишават въглехидратната зависимост, стимулират отлагането на излишни мазнини и провокират наддаване на тегло.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!