Горещи новини

9 паралелки под карантина в Пиринско, искат по-добра комуникация с РЗИ

-17:58-Razloginfo.com

9 паралелки вече са под карантина в училищата в Благоевградска област, уточни директорът на Регионално управление на образованието Ивайло Златанов по време на заседание на областния щаб.226 ученици учат в електронна среда. Имат опита, техниката и обучението се провежда така както трябва. Осъществяват контрол това да се случи по най-ефективния начин. Има и единични случаи на карантинирани ученици заради положителен тест или заради контакт с положителен, но те са малко. На фона на 34 000 ученици в областта, 226 е един нищожен процент, смята Златанов.

9-те паралелки са 4 в община Сандански и 5 в Благоевград.

Златанов иска обаче по-добра комуникация с РЗИ. Случвало се в края на работния ден да се обадят директори на училища за ковид болни и трябва да се предприемат адекватни действия веднага. Молбата му е да имат отговор от РЗИ какво да предприемат, а не да действат сами и да не се оставя решението за другия ден.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!